Следвайте Гласове в Площадът пред Художествената галерия в Ловеч ще носи

...
Следвайте Гласове в Площадът пред Художествената галерия в Ловеч ще носи
Коментари Харесай

Площад в Ловеч ще носи името на поп Кръстю

Следвайте " Гласове " в 
Площадът пред Художествената изложба в Ловеч ще носи името " Свещеноиконом Кръстю Никифоров ", прочут още като поп Кръстю. Решението за именуването на дребното площадче беше взето на днешното съвещание на ловешкия общински съвет. Предложението то да носи името на свещеноиконом Кръстю Никифоров, прочут като поп Кръстю е на Фондация „ Граждани против насилието “.

Другото предложение импортирано от Инициативен комитет, площадът да се именува „ Привременното държавно управление в България – I-во отд. от Б.Р.Ц.К. “, отпадна.
През последните години общинските съветници за пети път разискват по какъв начин да се именува пространството пред галерията, само че заради процесуални пропуски то не се реализира.
Миналата година Административният съд в Ловеч анулира като незаконосъобразно решението площада да носи името на поп Кръстю.

От Фондация „ Граждани против насилието “, коит
Според Фондация „ Граждани против насилието " историческата истина, която е потвърдена от дълго време и която изрично очиства поп Кръстю от клеветата, че е предателят на Левски, продължава и през днешния ден да не се възприема от мнозина, които се опасяват от нея и отхвърлят тя да ги направи свободни. Упоритата опозиция против постигнатото през последните десетилетия реабилитиране на този заслужен духовник от нашето минало е удостоверение за продължаващото и през днешния ден упорствуване не просто против „ поп Кръстю “, а против Христос и Неговата Църква, която е „ черква на живия Бог, дирек и крепило на истината “ (1 Тим. 3:15). Поредното тъжно удостоверение за това какъв брой прав е бил Христос, казвайки, че Той и проповядваната от Него истина, ще бъдат обругавани и отричани постоянно от хора, които ненавиждат и Него, и истината изобщо. В основата си съпротивата срещу реабилитирането на о. Кръстю Тотев Никифоров е опозиция срещу Църквата и нейната голяма роля в историята на нашия народ, срещу нейното въздействие в живота ни и през днешния ден.
 
Източник: БНР
 
 
 
 
26 Яну 20236426 Яну 202323326 Яну 202316726 Яну 202313426 Яну 202365926 Яну 2023299КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023258911 Яну 2023167423 Яну 2023188728 Дек 20221122
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР